Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #317 за 07.01.2023 «Деградація всього, до чого торкнеться «русскій мір»

Posted: 07.01.2023 in Війна росії проти України

1.     Історична подія: Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 7 січня звершив богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києва. Це була перша в історії літургія предстоятеля автокефальної ПЦУ в Києво-Печерській лаврі. Сподіваюсь, наступного року вже на офіційному рівні будемо святкувати Різдво 25 грудня! https://soc.obozrevatel.com/ukr/prazdniki/rizdvyana-sluzhba-v-golovnomu-sobori-kievo-pecherskoi-lavri-z-epifaniem-onlajn-translyatsiya.htm (фото і відео).

2.     Через історичну службу ПЦУ у Лаврі рашисти знов показали всьому світу своє нацистське нутро. Почитайте коменти сатанюк https://twitter.com/i_army_org/status/1611668513848004608 (скріни).

3.     У тимчасово окупованому росією місті Джанкой на півночі Криму помічено ешелон із 30 бойовими машинами десанту https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611613920107827207 (фото).

4.     Джанкойський район, селище Маслово. Воняки рф перепахали все навкруги своїм залізом. Поки одні ватоголові жаліються, що не можуть дому дістатися, інші волають, що не можна таке оприлюднювати https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611657645777199104 (фото-скрін).

5.     У Севастополі стався якийсь Різдвяний бадабум. Русня каже, що знов безпілотник ЗСУ нібито збила https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611653257293611009 (скріни).

6.     Кафе у центрі Севастополя відмовилося обслуговувати озброєного Z-окупанта. Вата і пропагандони були обурені, власниці кафе Олені Богадерєвій довелось терміново вибачатися, нахвалювати вбивць, мародерів і гвалтівників, а також обґрунтовувати відмову тим, що “до закладу вже навідувалися чоловіки зі зброєю та у камуфльованому одязі, їхній відпочинок швидко перетворювався на бійку”, бо русня – не люди. Крім того, власниця кафе жаліється, що через бійки вже боїться людей у камуфляжі, але все одно дуже-дуже і вона, і всі співробітники кафе “Молодість” підтримують війну проти України. Запам’ятаємо https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611421495703764992 (фото-скрін).

7.     В Севастополі ще трьох знищених окупантів закопали із 810-ї бригади ЧФ рф, яка за час повномасштабного вторгнення вже, мабуть, три склади змінила, відправившись до пекла https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611730909027532801 (фото).

8.     Послухайте, як окупанти катують нас майже цілодобово. Всюди в окупації встановлені такі матюкальники, з яких ллється блювотна пропаганда і діти читають вірші про “велич” росії. До речі, навіть вату нудить від цього. Це Севастополь https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611363004645543936 (відео).

9.     В Алушті з матюкальників якісь воплі птеродактелів роздаються. Люди лаяться сильно. Але ж хоч не патріотичні російські пісні! https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611688874039812096 (відео).

10. У тимчасово окупованому Криму вже декілька днів спостерігається дефіцит бензину на АЗС. Раніше заступник постійного представника Президента України в АРК Денис Чистіков заявив, що в Криму підвищилися ціни на бензин, продукти харчування, ліки через те, що багато хто з приватних перевізників відмовляється користуватися “сухопутним коридором у Крим”, що вже знаходиться в зоні ураження ЗСУ https://qirim.news/novosti-uk/u-sevastopoli-ta-simferopoli-defitsyt-benzynu/

11. У Криму спостерігається дефіцит імпортних препаратов в аптеках – через санкції, і будь яких препаратов – через логістику. Вата жаліється і навіть вимагає надати доступ до українських ліків. Крім того, росіян називають нацистами, бо через нестачу медичних препаратів люди просто гинуть https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1611339241375547392 (скріни).

12. За минулу добу армія рф 39 разів обстріляла Херсонську область. Одна людина загинула, ще семеро отримали поранення. Рашисти завдали ударів з реактивних систем залпового вогню, мінометів, ствольної артилерії та танків. Через влучання ворожих снарядів суттєво пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури, деякі домоволодіння уже не підлягають відновленню, пошкоджено газові труби та трансформаторну підстанцію https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-vidkryla-22-kryminalni-provadzhennia-za-faktamy-voiennykh-zlochyniv-armii-rf-na-khersonshchyni (фото).

13. Окупанти здійснили 17 вогневих атак у 10 населених пунктах Донеччини. Знищено та пошкоджено 31 житловий будинок, підприємство, лікарня, господарча споруда, автомобілі, гаражі. У Бахмуті загинула жінка-волонтер. Поранень дістали цивільні мешканці, серед них – два працівники поліції https://www.npu.gov.ua/news/ubyti-i-travmovani-tsyvilni-meshkantsi-ponad-30-ruinuvan-rezultat-voiennoi-ahresii-rosii-na-donechchyni-za-dobu (фото).

14. Сьогодні росіяни знов обстріляли Бахмут. Двоє людей вбито, більше десяти – поранені. Таке у русні “перемир’я” https://twitter.com/KazanskyiDenis/status/1611692814957428737 (фото-скрін).

15. Запоріжжя. Поліція зареєструвала 13 повідомлень про зруйновані домівки в населених пунктах Пологівського та Василівського району, також пошкоджені складські приміщення та магазини. Інформації про поранених не надходило https://www.npu.gov.ua/news/blyzko-220-vluchan-vorozhykh-snariadiv-po-huliaipoliu-za-dobu-na-zaporizhzhi (фото).

16. Пам’ятаєте історію Богданчика, якого врятували поліцейські з Бахмута? Тоді життя батьків дитини забрали росіяни – вагітна мама та вітчим загинули на вулиці від осколкових поранень. Дитина у розпачі поїхала на велосипеді на те місце, де загинули батьки й ненароджений братик чи сестричка. Поліцейські, дізнавшись про осиротілого хлопчика, евакуювали його з міста. Після евакуації Богданчик пройшов реабілітацію в освітньо-оздоровчому таборі Gen.Ukrainian на півдні Іспанії. Там дитина вперше побачила море… Щодня хлопчик вчився боротися зі своїми страхами та проживати свій болючий досвід. І він дуже швидко адаптувався і став зіркою табору. Богдан дуже активна дитина, щиро радіє успіхам інших, любить спорт, музику та обійми. Зараз Богдан повернувся до сім’ї, яка опікується ним, хлопчика забрала колишня дружина вітчима. Команда Gen.Ukrainian тримає зв’язок з родиною та продовжує підтримувати хлопчика https://t.me/UA_National_Police/9492 (фото).

P.S. “Діти колядують. А оскільки колядки існують лише українські, то їм навигадували свої, високодуховні. І тепер діти виконують якийсь шансон, а подекуди і володимирський централ. Деградація всього, до чого торкнеться “русскій мір”, – написав кримчанин.

КРИМський бандерівець CrimeaUA1
Посилання на твіттер https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1611736918936662017
Допомога блогу: Perfect Money U12305893 (долар), E13957568 (євро) https://crimeaua1.wordpress.com/2015/11/04/financehelp

Коментарі
  1. Доброго вечора, друзі! Бажаю всім гарного закінчення дня та перемоги над росією! І ще раз вітаю з Різдвом Христовим всіх, хто святкує сьогодні, і хто не святкує – теж вітаю.

    Вподобано 31 people

  2. aacevpat коментує:

    Доброго дня шановні!
    Все буде УкраЇна!
    Слава ЗСУ!

    Вподобано 23 people

  3. Україна forever коментує:

    Гарного вечора КБ та Хунтяни!

    Вподобано 23 people

  4. Crimean коментує:

    Смерть російсько-фашистським загарбникам!

    “Прикордонники зупинили просування ворожої піхоти на одному з напрямків біля Бахмута. Стрілецький підрозділ окупантів збирався атакувати опорний пункт наших захисників, проте снайпери Держприкордонслужби не дозволили їм цього зробити. Влучними пострілами бійці ліквідували командира та кулеметника. Окупанти, втративши управління підрозділом, побоялися наступати та втекли”. https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/7/7383909/

    Вподобано 23 people

  5. Crimean коментує:

    «Українські інженери модернізували радянські комплекси “Бук”. Тепер їх можна використовувати для запуску ракет Sea Sparrow. Ця американська зенітна ракета здатна вражати літаки й крилаті ракети в радіусі до 30 км. Після запуску Sea Sparrow розвиває швидкість 4 200 км/год (3,5 Маха). Для наведення на ціль у ракеті використовується напівактивна радіолокаційна головка. ВМС США використовують такі ракети для захисту кораблів. ЗСУ зможуть збивати за допомогою Sea Sparrow російські крилаті ракети на висоті до 15 240 метрів». https://sundries.com.ua/zsu-pidhotuvaly-radianski-buky-dlia-zapusku- amerykanskykh-raket-sea-sparrow-video/

    Вподобано 22 people

  6. Nataliya Lipova коментує:

    Скопійовано на Україна-моя країна!та прокоментовано:
    Вітання від слобожанської бандерівки! ❤️🖤

    Вподобано 17 people

  7. Віталій коментує:

    Бригадам, які звільняли від окупантів Миколаївщину та Херсонщину, миколаївці на свята передали генератори, Starlink та смаколики.

    https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3648281-brigadam-aki-zvilnali-mikolaivsinu-ta-hersonsinu-peredali-generatori-i-starlink.html

    Вподобано 17 people

  8. larisochkaMиколаїв коментує:

    Вітання!
    Бажаю здоров’я!
    Мапа ПТ https://vadimklimenko.com/map/

    Вподобано 17 people

  9. Crimean коментує:

    Тим часом в Україні відроджується бренд ЛуАЗ — як невеликий електрокара для потреб малого бізнесу та фермерських господарств. На першому етапі пікапів буде два: з двомісною кабіною та великим вантажним відсіком з чотиримісною кабіною та меншим вантажним відсіком. Зараз йдуть ходові випробування, тестування в реальних умовах використання та різних місцевостях. https://uzr.com.ua/novosti/ukraine/v-ukrayini-startuye-vyrobnycztvo-pershogo-elektromobilya-luaz/

    Вподобано 19 people

  10. viktoriya64 коментує:

    Всіх обіймаю!

    Вподобано 17 people

  11. Vova70 коментує:

    Скопійовано на vova70та прокоментовано:
    Всім привіт

    Вподобано 16 people

  12. Віталій коментує:

    Сьогодні третина християн східного обряду відзначає Різдво Христове. Предстоятель ПЦУ Епіфаній уперше звершив різдвяне богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Христос народився!

    Ми зібрали для вас інформацію про триста вісімнадцятий день Великої війни: чим жили Україна та українці 07 січня 2023 року.
    https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3648320-bitva-za-ukrainu-den-trista-visimnadcatij.html

    Вподобано 10 people

  13. Саша коментує:

    Не дивлячись ні на що, Христос народився! З чим усіх. І вітаю. Хай допомагає нашим захисникам і захисницям. Кпцапи вважають нас сатаністами, а самі хочуть присвоїти собі Бога. “Цікаві” у нелюдей “традиції”. Не а з ними нікого, окрім сатаху@ла та шайтандирова. Обидва ведуть і доять цю тупу отару.

    Вподобано 19 people

  14. Віталій коментує:

    Славімо Його!

    Вподобано 18 people

  15. Віталій коментує:

    Кремлівський чорт. Данілов висміяв “різдвяне перемир’я” Путіна словами Гоголя .

    …Як відзначив Данілов, кремлівський “чорт-ібліс” занурив світ у суцільну темряву “захотів помститися ковалю, неслабо вигріб від Вакули”, а потім запропонував оголосити перемир’я…

    Вподобано 10 people

  16. Скопійовано на Олената прокоментовано:
    Добрий вечір, КБ та читачі блогу!

    Вподобано 16 people

  17. larisochkaMиколаїв коментує:

    Надибала ось хлопака з залізними нервами
    Тута тіки не плюйтеся у монітор(а він їх витримав),які кончені,і чого вони п’яні рвуться до етеру,хоча ,воно дурне з народження
    https://www.youtube.com/watch?v=9fa95HeI1KI .

    Вподобано 9 people

    • larisochkaMиколаїв, ніколи не розумів, нащо з руснею розмовляти. Я цей етап пройшов у 2014 році, коли думав, що, коли вони дізнаються правду про “самооборону Криму”, “воєнторг” тощо, то все стане на свої місця. Наівний був дуже. Тому для мене було дивно і незрозуміло, коли після 24 лютого 2022 року багато хто з прокинувшихся українців намагались щось там достучатися до русні. Спостерігав за ними і гадав, коли ж і до них дійде, що все це марно

      Вподобано 12 people

      • larisochkaMиколаїв коментує:

        Алеж у твіттері сперечаєшся?
        Не марно, війна і на інфо просторі війна
        Будемо мовчати,вони переможуть
        Ми гідні дати супротиву,і маємо чим
        А в окремих між родинних зв’язків так,там клиніка,тіки собі нерви псувати

        Вподобано 8 people

      • А ще звертаються до кацапів: “рассєя, проснись”, сподіваються, що після нашої перемоги, коли кацапів пошманають, вони раптом на людей перетворяться, все усвідомлять і прямо святими стануть, і вже починають єлеєм кацапів поливати, стенати, що хуйло з снаротом сдєлал, как срассіян ограбіл і скока на вайнє мальчіков срассіскіх убіваєт… складається враження, що найбільшою жертвою є срашка і її треба рятувати, жаліти, підгортати, плекати… на жаль, і у нас з такими поводяться так само, наче вони постраждалі і їх ні за що пригнічують… як оту сучку-коригувальницю, що відпустили під заставу… отака безкарність і породжує те, що наразі відбувається, бо вони ці падлюки знають, що відбудуться легким переляком, а то і без нього… пам’ятаєте, як відпустили коригувальника в Маріуполі після обстрілів міста в 2015 році… і до чого це привело…

        Вподобано 9 people

  18. larisochkaMиколаїв коментує:

    Банднрівське новорічно\різдв’яне 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=KHDy-HfB8r8 .

    Вподобано 9 people

  19. larisochkaMиколаїв коментує:

    Тихої ночі,особливо Херсону і Запоріжжю,витримки вам
    https://www.youtube.com/watch?v=P-lPsZRFWKI .
    Дебілам дебілово

    Вподобано 12 people

  20. jontravoltenko коментує:

    Добривечір вельмишановним снігуроїдам!

    Вподобано 15 people

  21. larisochkaMиколаїв коментує:

    https://www.youtube.com/watch?v=-K0Nk3js5K4 .
    Ноу комент,хоча ні,хай повиздихають всі вороги

    Вподобано 8 people

  22. Віталій коментує:

    Вперше чути рідну мову: яким вийшло богослужіння ПЦУ в Лаврі на Різдво!

    У суботу, 7 січня, у день великого православного свята Різдва Христового в столиці відбулася без перебільшення історична подія: Православна Церква України вперше від моменту свого заснування звершила богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Донедавна у ньому служити мали право лише представники Української православної церкви Московського патріархату. Як це було.

    https://apostrophe.ua/ua/article/society/2023-01-07/vpervyie-slyishen-rodnoy-yazyik-kakim-poluchilos-bogoslujenie-ptsu-v-lavre-na-rojdestvo/49785

    Вподобано 12 people

  23. Віталій коментує:

    Сьогодні, 7 січня, близько 17:30 під Маріуполем було помічено російський літак, який спалахнув просто в небі. За попередньою інформацією, літак прямував в сторону Ростова.

    “З місця повідомляють, що близько 17-30 в районі Маріуполя літак росіян по дорозі в бік Ростова-на-Дону спалахнув та літак пішов петлями донизу. Що це було та подальша доля літака поки невідома, але тенденція цікава…”

    https://www.rbc.ua/rus/news/pid-mariupolem-rosiyskiy-litak-spalahnuv-1673115112.html

    Вподобано 12 people

  24. Vova70 коментує:

    Немає віри кацапам .
    Запоріжжя вибухи С 300

    Вподобано 10 people

  25. Віталій коментує:

    Яке ж воно мерзенне!…. Піп РПЦ ФСБ о “високіх целях” війни!
    Тфу три рази ще і на ніч!
    Який чорт, такі в нього і служителі!
    https://haqqin.az/news/270776

    Вподобано 10 people

  26. Віталій коментує:

    🙂 А кой-какому черту чемоданчик носят!

    Службы безопасности Южного Судана задержали шестерых журналистов съемочной группы, запечатлевших, как 71-летний президент страны Салва Киир во время исполнения гимна страны на церемонии открытия транспортной магистрали обмочил брюки. Как уточняет “Рейтер”, об аресте коллег сообщил сегодня национальный союз журналистов Южного Судана. По телевидению эту церемонию не показывали, однако утаить конфуз не удалось – очень быстро видео с церемонии распространилось в социальных сетях.

    Судя по всему, журналистов государственной радиовещательной корпорации Южного Судана (SSBC) задержали не за то, что они оказались свидетелями крайне неприятного для первого лица государства момента, а по подозрению “в несанкционированном распространении отснятого материала”.

    В частности, в “сливе” видеоэпизода в Интернет подозреваются два оператора, видеоредактор, репортер и два продюсера. Комитет по защите журналистов в странах Африки подчеркнул, что этот арест свидетельствует о своеобразной тенденции. Всякий раз, когда власти воспринимают освещение тех или иных событий, как негативное, проводятся подобные задержания.

    https://www.9tv.co.il/item/53267

    Вподобано 9 people

  27. aacevpat коментує:

    Так, вже було, але що б підняти настрій, зайвим не буде 🙂

    Вподобано 1 особа

  28. Віталій коментує:

    Сергей Ауслендер.

    Какие ошибки допустила Россия на идеологическом фронте.
    1 – излишняя карикатуризация противника
    2 – Вторая ошибка – катастрофическая. Отсутствие смысла этой войны.

    .https://youtu.be/2OpO7LeD-GY

    Вподобано 5 people

    • Головна помилка “катастрофическая” – це недорозвал кацапії у 1991 році, а навпаки створення якнайкращих умов для зростання цієї злоякісної пухлини, потурання усім її хотєлкам, погрозам, шантажу, задобрювання здичавілих, продажність Заходу, стояння на цирлах перед кацапами за подачки… а все інше то наслідки… то не в те число напали, то не з відти, то ідєологічєскі якось не так подготовілісь… тобто, якби ідєологічєскі у ніх всьо біло зашібісь, то українці б здалися?.. так виходить… набридла оця трахомудія оцих екґспертів, які так переймаються і мусолять, що кацапи не так сдєлалі, щоб нас закріпачити, в чьом ашіблісь…

      Вподобано 9 people

      • SkifDn коментує:

        Ось тут згоден. Тільки ніхто цього помічати не хотів дуже багато років. Хтось підписував Будапешт та ракети віддавав, хтось за газові угоди щось там ще робив. І навіть у 2014-му не всі зрозуміли, що відбувається. Зараз вигрібаємо… Але не все так погано. Націю не втрачено і боротьба триває! Це головне! Кацапії не вдалося розділити та добити нас!

        Вподобано 7 people

        • Але вошкання мандавошек типу судей, які відпускають злочинців чи поліції-СБУ, які їх “не помічають” за мзду, чи депутатів, які відмовляються вигнати неприхованих агентів кацапських – зажопістів із ВР України, приймають якісь закони, які смердять кацапами, дії військового командування, яке віддає накази, що призводять до загибелі наших вояків – суто па-савєцько-кацапські, оті бляді при владі баканови-богдани тощо відбувається і наразі в загрозливих масштабах… усе це ганьбить державу, її репутацію, викликає почуття безсилля, образу за хлопців і дівчат на фронті, зводить нанівець усі досягнення, бо гниди страшніші за вошей… вошей можна бити – їх видно, а гниди весь час перефарбовуються нальоту, прикриваються патріотичною риторикою і, як шашель чи рак, точать зсередини, руйнують організм…

          Вподобано 4 people

  29. Balžuva коментує:

    Уривок з студентського фестивалю балтійських країн Gaudeamus 2022.
    На самому початку видно мою молодшу доньку, в танцювальному колективі співачці в першому ряду, перша зліва.
    З 7:06 “Ой у лузі”

    https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000222233/xix-baltijos-saliu-studentu-dainu-ir-sokiu-svente-gaudeamus-gime-dziaugtis

    Вподобано 11 people

  30. SkifDn коментує:

    Доброго ранку, шановні! Дякую КБ за дайджест!

    Вподобано 13 people

  31. ilya коментує:

    🙂

    Вподобано 11 people

  32. Crimean коментує:

    Смерть російсько-фашистським загарбникам!

    Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 08.01.23 орієнтовно склали:
    • особового складу ‒ близько 111170 (+430) осіб ліквідовано,
    • танків ‒ 3069 (+3) од,
    • бойових броньованих машин ‒ 6130 (+5) од,
    • артилерійських систем – 2065 (+3) од,
    • РСЗВ – 431 (+0) од,
    • засоби ППО ‒ 217 (+0) од,
    • літаків – 285 (+0) од,
    • гелікоптерів – 272 (+0) од,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1849 (+5),
    • крилаті ракети ‒ 723 (+0),
    • кораблі /катери ‒ 16 (+0) од,
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 4801 (+3) од,
    • спеціальна техніка ‒ 183 (+1). https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/8/7383951/

    Вподобано 12 people

  33. Crimean коментує:

    «До Кемеровської області в росії прибув потяг з рефрижераторами, заповненими мертвими росіянами. Трупи мають розвантажити до місцевих моргів». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/8/7383948/

    Вподобано 9 people

  34. Crimean коментує:

    «Серія гучних вибухів у Мелітополі. Рашисти знову невдало палять на окупованих територіях. І так, що детонує й детонує». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/8/7383941/
    «Луганські партизани – сила. Увечері 6 січня біля Щастя за допомогою саморобного вибухового пристрою знищено залізничне полотно сполучення “м. Луганськ – с. Лантратівка”. Попередньо встановлено, що вказане залізничне сполучення використовується росіянами для транспортування військової техніки, особового складу та БК. Крім того, у зворотньому напрямку орки вивозять цим шляхом українське зерно на територію РФ». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/7/7383921/
    «На магістральному газопроводі в місті Лутугине в окупованій Луганській області стався вибух із подальшим загорянням». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/7/7383931/

    Вподобано 8 people

  35. Україна forever коментує:

    Гарного всім дня!
    Меншовартість всього українського в порівнянні з російським почалася з моменту утворення Росії, як держави, а саме: 22 жовтня 1721 року.
    Саме тоді Петро І проголосив “Московське царство” Російською Імперією, а москвинів або московитів – росіянами. З тих пір і почалося нав’язування світу меншовартості всього українського і з’явилися байки про величність російської культури.
    Спробуємо розібратися чому росіяни і руські стали синонімами і руська культура ототожнюється з російською у перевернутій свідомості вже різних суспільств століттями?
    Справа в тому, що етно ад’єктив до прикметника руський є Русь, тобто територіально – Україна. Адже Русь – це землі навколо Києва, Чернігова і Переяслава, а пізніше усі землі, що корилися Києву від Балтійського до Чорного морів. На мапах мандрівників тих часів є багато доказів того, що ці землі Русі мали назву Україна і означали приблизно те саме, що ми розуміємо під словом “імперія”. Тобто назву ніколи свою Україна не змінювала. Тобто руські люди – це й були українці. А древня руська мова – це і є українська мова, про що свідчать навіть написи на фресках Софії Київської.
    А на Московії жили московити. Назву “Росія” вони вкрали у нас, бо в грецькому варіанті Русь звучить як Ро’сія.
    А чи взагалі існувала колись російська культура?
    У 1648 році за першу граматику свого язика московити мали граматику Мелетія Смотрицького, який народився в м.Смотрич, що на Хмельниччині, звідти він Смотрицький. І була вона у них аж до Ломоносова, який до речі навчався в Києво-Могилянській Академії. Взагалі, випускники Києво – Могилянки в 16-17 ст. їздили на Московію просвіту їм чинити. У ІІ половині 17 ст. завезли їм туди староукраїнську мову, тому ми можемо почути спільні лексичні одиниці з московською мовою. З тих пір, фактично, вони і почали творити Російську імперію на другому етапі. На другому, тому що перший етап освоєння тих далеких диких земель – то було Володимиро-Суздальське князівство: Середні Віки, Північно-Східна Русь, Великий Новгород. (Примітка: Північно-Східна Русь завжди була далекою окраїною східнослов’янських земель.
    А до ІХ ст. тут жили фіно-угорські та балтійські племена. Лише на зламі ІХ – Х ст. з новгородської землі почали переселятися сюди ільменські слов’яни, з південного заходу – в’ятичі. Від іншої частини Русі ці землі відокремлювали густі й важко прохідні ліси, тому цей край часто називали Заліссям).
    А другий етап творення Російської імперії – це якраз 16-18 ст. У 18 ст. архітекторами московської держави (якщо минути той період, коли архітекторами їхньої держави було Татарське Іго) були зовсім не представники “велікой руской культури” (потому что её никогда не было), були НІМЦІ !
    Саме чистокровним німцем був кат України Петро І, чистокровною німкенею була Катерина ІІ, чистокровними німцями були діячі російської державності: Бенкендорф (Олександр Христофорович – головний жандарм Росії, улюбленець Миколи 1, “гонитель і душитель”, як його називали тоді. Народжений в Естонії, чистокровний німець.) А також автор “норманської теорії” виникнення російської державності Фрідріх Генріх Штрубе де Пірмонт. А також Сергій Юрійович Вітте – голова ради міністрів Рос.Імперії, міністр фінансів і шляхів сполучення, народжений у Грузії, німець. З його іменем пов’язаний економічний ривок 1890-х років. Виступав прибічником велико-державницьких ідей, ще один великорос, так сказати був. А також: Дубельт (Леонтій Васильович von Dubelt) – масон. Начальник жандармерії, член головного управління цензури і секретного комітету, каратель старовірців. Нащадки всіх цих державотворців потім чинили судилище над Т.Шевченком. А також: німець Брокгауз (Фрідріх Арнольд) і єврей Єфрон (Ілля Абрамович) написали і видали для московитів першу енциклопедію.
    Для цієї мови, яку ми їм завезли, треба було укласти словник. Він називався “Тлумачний словник живої великоруської мови” і уклав його напівданець-напівнімець Даль, який мав псевдо Козак Луганський. Тому що він народився у Луганську. А предок його був данець, мама – німкеня. То треба ж було, щоб данець і німець уклав для них словник живой руzкой рєчі?
    Від 12 до 18 ст. московити мали лише перекладну літературу, бо ніхто з них не здатен був народити оригінального твору. За 500 років вони написали лише 2 книги! В той час, як українці мали надзвичайно бурхливий питомий розвиток філософської, природничої і перекладної літератури.
    Ідемо далі…Пушкін, якого певна частина світового суспільства асоціює з “руской літературой “. Пушкін був нащадком ефіопа Ганібала, який був рабом у Петра І і у жилах Пушкіна ні краплі російської крові не було. Там текла кров німецька, італійська і, звісно, ефіопська. Удома цей “засновник вєлікой руzкой літератури” розмовляв французькою. Як і багато іншої “інтелігенції” тих часів. Бо ця мова була рідніша і зрозуміліша европейцям, які приїхали туди їх цивілізувати, освоювати тамтешні землі.
    Серед інших представників “вєлікой руской літератури” ми маємо німців: Блока, Герцена, Салтикова-Щедріна, Фонвізіна, Фета.
    А далі вже долучилися наші зрадники, яничари, ренегати, холуї, за яких ми і сьогодні кров’ю наших святих хлопців і дівчат платимо.
    До таких зрадників належать Анна Ахматова (справжнє прізвище Горенко), такий собі Бунін (тобто українець Буньковський), такий собі найбільший яничар України Гоголь, такі собі М.М. Зощенко, Короленко, Немірович – Данченко. А може представниками “вєлікой руской літератури” були Мандельштам, Пастернак і Багрицький? Ні, вони були представниками єврейського народу. І татари долучилися до начебто “вєлікой руzкой літератури”: Аксаков, Карамзін, Тургенєв. Але як можна долучитися до того, чого не існує? А може хочете згадати про Достоєвського? Згадаємо: дід Достоєвського був греко-католицьким унійним священником на Вінниччині і підписувався “Андрій”. Не Андрєй, а Андрій! Син цього діда (батько Федора) навчався у Подільській семінарії і підписувався Михайло, а не Міхаїл. Інша річ, що мати Федора була вже московкою.
    А може згадаємо ще Лєрмонтова? Давайте: предок Лєрмонтова (George Learmonth) Джордж, в православії Юрій Андрійович, народився в 1590-і роки в Шотландії, м.Файф. І був він шотландським найманцем, що перейшов на рос.службу. Він брав участь на боці польського короля Сігізмунда ІІІ у рос.-польс.війні 1608-1618 рр. І, потрапивши у полон, перейшов на рос.сторону, подавши чолобитну новообраному цареві Михайлу Федоровичу.
    Тютчев також походив з древнього італійського роду з татарською кров’ю.
    Або згадаємо напівтурка В. Жуковського – поета при царському дворі. Його мати туркеня Сальха 16-річною дівчиною була подарована наложницею А.І.Буніну. А хрещеним батьком Василя був українець А.Г. Жуковський, який і всиновив байстрюка.
    Але ж ви знаєте, що й музика – складник великої культури. Так от, як же ж це московити співали? І хто навчив їх хорового співу? Вони навіть не знали, що можна хором співати! Вони виють лише тоді, як залиють горлянки водкою.
    Так от музику для них творили наші видатні композитори: М.Вілінський, М.Березовський, Бортнянський, Глинка, якого росіяни звуть Глінка. Але серед його пращурів – Герб Глинських, воєначальників і державних діячів Великого Князівства Литовського. Прадід його був польським шляхтичем з роду Глинків гербу Тржаска.
    Чи ви може думаєте, що Чайковський московит? Ні! Тому що по батькові походить із роду Чайок, а прадід Чайковського родом із Кременчука, того самого Кременчука, в який вже не одна ракета влетіла через поширення “руzкого міра”, бо путін прийшов тут захищати руzzкій мір. І предок Чайковського з козацького роду, а саме козак із Миргородського полку. А син його Петро народжений на Полтавщині і навчався у Києво – Могилянській Академії і вже там прийняв прізвище Чайковський. Нажаль, одружився з московкою і народив сина Іллю Петровича. Мати композитора спілкувалася з ним зовсім не російською мовою, доречі, а французькою. І зовсім не російської літератури навчала цього видатного українця, а французької.
    Я вже не кажу, що текст славня московити вкрали в англійців, герб вкрали у греків, барви прапора – у голландців, а назву держави – в українців.
    А сьогодні крадуть у нас пральні машини, унітази, спідню білизну і вижирають нутеллу.
    А ще крадуть і далі нашу генетику: близько 300 тисяч українських дітей вивезено до Московії.
    Як ми бачимо, створити самі росіяни нічого не можуть, а лише крадуть і присвоюють. Найбільше мене дивує, що це нас вважають гіпер націоналістами, в той час, як самі вони з усім своїм руzкім лізуть до усіх сусідів і вищать на весь світ, що весь світ г@vно, а вони бач вєлікіє! Вибачте, зірвалася… Пост про те, що ніхрена вони не вєлікіє. А лише ворюги, ґвалтівники і низькі п0кидьки. Не без виключення, звичайно, але в більшості.
    У них навіть матрьошка крадена у японців! А найгірше, що вони й досі колонізатори і, окупувавши чужі території, вони знищують не лише будинки і відбирають життя, вони намагаються знищити культуру. А що таке нація без культури? Біомаса, якою легко управляти, як було в СРСР, куди вони так прагнуть. Їх національна риса – пиячити і лаятися матом. Їх реальність саме така від 5 століття і по сьогодні. Нехай це роблять на своїх необ’ятних просторах, а не нашій Святій Землі. Я так вважаю…
    Olga Sakovska.

    Вподобано 8 people

  36. Свiй Анатолiй... коментує:

    Хеллоу, хунтяни….🐱‍🚀

    Вподобано 6 people

  37. Свiй Анатолiй... коментує:

    Макеевка 2.0: в Рубежном ВСУ взорвали базу РФ вместе с мобилизованными

    В Луганской области уничтожено место расположения российских оккупантов вместе с мобилизованными на войну в Украину.

    О результативных действиях в Рубежном говорится в сообщении Управления стратегических коммуникаций Вооруженных сил Украины.

    Отмечается, что оккупанты располагались в общежитии медуниверситета. В результате «бавовны» ликвидированы по крайней мере 14 мобилизованных РФ.

    «По предварительной информации в результате прилета в общежитие медицинского университета 14 «мобиков» оделись в очень красивые и модные черные пакеты, количество раненых пока неизвестно», — сказано в сообщении.
    Как сообщал сайт Charter97.org, в ночь с 31 на 1 января практически под бой курантов был нанесен удар по ПТУ в оккупированной Макеевке Донецкой области, где дислоцировались российские оккупанты. Сообщалось, что удар был нанесен HIMARSами.

    Позже стало известно, что здание местного профессионально-технического училища №19 было полностью уничтожено. Вследствие удара погибли 400 и были ранены 300 оккупантов.

    Вподобано 4 people

  38. Віталій коментує:

    ….”Думаю, что не так долго ждать – Бог поругаем не бывает, и наказаны будут все расколоучители и творцы расколов. Думаете, что только мы отсюда имеем это зрение и понимание реальности, которая сложилась сегодня на украинской земле? Сам украинский народ все видит и понимает”, – заявил патриарх Кирилл….

    – Злодій апелює до Бога, після Бучі, Ірпеня, Маріуполя???????????

    Вподобано 5 people

  39. Свiй Анатолiй... коментує:

    Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо російських та українських діячів культури, пропагандистів та спортсменів. Серед 119 осіб під санкції потрапив колишній капітан збірної України з футболу Анатолій Тимощук, який продовжує працювати у тренерському штабі пітерського «Зеніта» та відмовлявся платити аліменти колишній дружині через санкції проти росії.

    Відтепер заблоковано всі активи, які належать 43-річному уродженцю Луцька в Україні, а також ті активи, якими він може управляти опосередковано. Крім того, Тимощуку, який, не виключено, був завербований ФСБ, терміном на 10 років заборонено в’їзд до України. А ще ексгравець «Шахтаря» та «Баварії», який боягузливо мовчить про війну, тепер не може вести в країні торговельні операції, займатися перевезеннями, виводити капітал за межі держави. Також запроваджено заборону на придбання у власність земельних ділянок. Тимощука, який склав компанію іншим уродженцям України — Любові Успенській та Лоліті Мілявській, також позбавили усіх державних нагород.

    Нагадаємо, що ще раніше Українська асоціація футболу позбавила Тимощука-зрадника, в активі якого рекордні 144 матчі у футболці збірної, тренерської ліцензії, титулів та звань, Луцька міська рада — звання почесного громадянина міста, а в музеї футболу в Буковелі провели чистку пам’ятних речей ексфутболіста національної команди.

    Раніше «ФАКТИ» повідомляли, що Анатолій Тимощук контрабандою вивіз до росії дуже дорогу сімейну колекцію ікон.

    Вподобано 4 people

  40. Свiй Анатолiй... коментує:

    Замминистра обороны Украины Анна Маляр прокомментировала ситуацию на Востоке Украины, в частности — Соледаре, где идут ожесточенные бои.

    «На Востоке ситуация сложная. На некоторых участках Донецкой области мы понемногу шаг за шагом продвигаемся вперед. А на некоторых – наступает враг. Наступает не только регулярная армия, но и частные. Сконцентрировали они там немалые усилия для того, чтобы выйти на границы Донецкой области или, по крайней мере, с пропагандистской целью захватить хоть какой-нибудь населенный пункт. Сейчас очень тяжело в Соледаре», – сказала Маляр.

    Как писал сайт Charter97.org, Соледар продолжает бороться. Поля вокруг города усеяны телами российских оккупантов.

    Вподобано 4 people

  41. Свiй Анатолiй... коментує:

    «Приказ отдал полковник»: раненый оккупант назвал виновного в разгроме россиян в Макеевке

    Командир собрал солдат в актовом зале ПТУ слушать новогоднее обращение Путина.
    Чудом спасшийся во время украинского удара по казарме с россиянами в Макеевке оккупант назвал имя военного преступника, который их там собрал. По словам Антона Головинского, приказ отдал полковник Еникеев Роман, сообщает УНИАН.

    Отмечается, что оккупант был рядовым 1444-го мотострелкового полка. Он получил ожоги 75% тела.

    «В новогоднюю ночь нас собрали в актовом зале слушать речь Путина. Нам сказали выполнять приказ, преступный приказ полковника Романа Еникеева, из-за которого все наши ребята погибли», – рассказал захватчик на видео, которое обнародовали в Сети.

    Отмечается, что Головинского привезли в госпиталь в Ростов-на-Дону, где он умер спустя несколько дней от травм несовместимых с жизнью.

    По данным СМИ, в ПТУ Макеевки погиб начальник вещевой службы полка старший лейтенант Шеховцев Андрей и заместитель командира полка полковник Бачурин Алексей.

    Вподобано 2 people

  42. Свiй Анатолiй... коментує:

    Главарь ЧВК «Вагнер» Евгений Пригожин прокомментировал отчаянное желание военного формирования захватить украинский Бахмут. Причин оказалось несколько.

    По словам Пригожина, Бахмут — это центральная точка Восточного фронта и серьезный логистический центр.

    — Фишка Бахмута в его уникальных исторических и географических оборонных возможностях, к которым относится, первое, разделение города на несколько частей водными преградами, — считает он. — Второе, окрестности Бахмута — комплекс населенных пунктов, создающих единую систему обороны. Третье, это уникальный ландшафт, овраги и высоты, являющиеся природными тоннелями. И вишенка на торте — система Соледарских и Бахмутских шахт, фактически сеть подземных городов.

    По мнению Пригожина, в этих шахтах находится не только скопление людей на глубине 80−100 метров, но также перемещаются танки и БМП. А запасы вооружения, считает он, хранятся там еще с Первой мировой войны.

    Как сообщал сайт Charter97.org, российские войска безуспешно пытаются захватить Бахмут с мая 2022 года. Со стороны России на штурмы идут боевики ЧВК «Вагнера», при этом оккупанты несут огромные потери.

    Вподобано 3 people

Залишити коментар