Повномасштабне вторгнення росії. Випуск #321 за 11.01.2023 «Після таких вироків ваша країна перетворюється на Північну Корею»

Posted: 11.01.2023 in Війна росії проти України

1.     В рф заборонили виїзд за межі країни придатним до військової служби громадянам. Відповідний наказ російська фсб надіслала до всіх прикордонних управлінь країни https://gur.gov.ua/content/v-rf-z-9-sichnia-obmezhyly-vyizd-z-krainy-viiskovozoboviazanym-v-tomu-chysli-obmezheno-prydatnym-do-sluzhby.html

2.     На тимчасово окупованому півострові триває підготовка до нової хвилі мобілізації. В її межах так званим “університетам” на півострові надійшла директива відрахувати всіх студентів 3-5 курсів, які підлягають мобілізації та мають академічну заборгованість. На півострові тим часом продовжують чинити опір окупантам активісти “Жовтої стрічки”, “Атеш”, “Кримські партизани”, “Кримські бойові чайки” тощо https://zmina.info/news/krymski-vyshi-otrymaly-rozporyadzhennya-vidrahuvaty-studentiv-pryzyvnogo-viku-cherez-akademichni-borgy-predstavnytcztvo-prezydenta-ark-v-krymu/ (фото).

3.     Представництво президента в Автономній Республіці Крим відзначає продовження мілітаризації дитинства в тимчасово окупованому Криму: командування чорноморського флоту рф взяло участь у так званій новорічній акції “Ялинка бажань”. Після “виконання бажань” військові злочинці дарували дітям бойові значки та тільники. Також повідомляється, що до Сімферопольської школи № 30 вітати учнів замість Діда Мороза та Снігуроньки прийшли росгвардійці, а школярі були вдягнені в кадетську форму https://zmina.info/news/u-simferopolsku-shkolu-zamist-dida-moroza-shkolyariv-vitaly-rosgvardijczi/

4.     Південний окружний військовий “суд” Ростова-на-Дону залишив під вартою до 20 квітня 2023 року незрячого Олександра Сізікова, а також Аліма Суф’янова та Сейрана Хайредінова, звинувачених у “тероризмі” https://qirim.news/novosti-uk/nezryachomu-krymchanynu-sizikovu-ta-dvom-krymskym-tataram-rosijskyj-sud-prodovzhyv-aresht-na-try-misyatsi-u-spravi-hizb-ut-tahrir/

5.     Голову спілки ветеранів АТО з Херсонщини Олександра Зарівного, якого окупанти викрали на Херсонщині і утримують у Сімферополі, звинуватили у “шпигунстві” https://crimeahrg.org/uk/golovu-spilki-veteraniv-ato-z-hersonshhini-yakogo-utrimuyut-u-simferopoli-zvinuvatili-u-shpigunstvi/ (фото).

6.     Ображені Червоною калиною та Хайтармою фанати газманова викликали мусорів. Подробиці музичного батла у селі Золоте Поле Кіровського району тимчасово окупованого рф Криму. Батл завершився арештом трьох проукраїнських кримчан і штрафами https://twitter.com/CrimeaVox/status/1612909353392021518 (скрін).

7.     За публічного обвинувачення прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя до 12 та 13 років позбавлення волі заочно засуджено двох окупаційних суддів з Криму – Білоус Марину та Дядю Тетяну https://qirim.news/novosti-uk/perejshly-na-bik-voroga-zasudzheno-dvoh-okupatsijnyh-suddiv-z-krymu/

8.     Прикордонники Литви анкетують громадян Білорусі на в’їзді до країни. Деяких громадян не впускають на основі їхніх відповідей стосовно того, чий Крим, та ставлення до росії https://qirim.news/novosti-uk/lytovski-prykordonnyky-zapytuyut-na-v-yizdi-bilorusiv-chyj-krym-ministr-vnutrishnih-sprav-lytvy-abramovichyus/

9.     Армянськ – тихе кримське містечко, забите вбивцями армії рф та їх залізяччям https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1612861703066193926 (фото).

10. Євпаторія. Шось голосно тут. Схоже, на полігоні чмобікі навчаються вбивати https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1612820685860003840 (скрін).

11. Повсюди в центрі Севастополя їба@о путіна, його посіпак – оце от “zа родіну”, “zа прєзідєнта”, просто огидно https://twitter.com/tokyos0da/status/1612881344740134936

12. Окупанти попередили про “тимчасові затримки” у постачанні ліків до Криму – “через високий попит та проблеми з логістикою”. Щасливі коменти: “Предупредили о том, о чем уже сами потребители догадались. Уже с месяц видно об отсутствии препаратов”, “Вы же хотели в СССР”, “Импортозамещения не получилось, санкции касаются всех”, “Дебилы” https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1613111088287031297 (скрін).

13. Переправа знов не працює – шторм https://twitter.com/RoksolanaKrim/status/1613104317900419072 (відео).

14. У Запорізькій області росіяни примусово вивозять проукраїнських мешканців за межі окупованої території, не давши навіть зібрати речі https://zmina.info/news/u-zaporizkij-oblasti-rosiyany-prymusovo-vyvozyat-proukrayinskyh-meshkancziv-za-mezhi-okupovanoyi-terytoriyi-ne-davshy-navit-zibraty-rechi/ (фото).

15. Після жорстоких катувань окупантами в Новій Каховці помер 34-річний волонтер Сергій Федоренко. За тиждень до смерті Сергія викрали росіяни і жорстоко катували. Друзі знайшли його в лікарні Каховки і ледь впізнали: на тілі чоловіка не було живого місця. Сліди жорстоких побоїв, сім гематом на голові, перебиті ноги, трубка в роті, важкий подих. Русня – не люди! https://investigator.org.ua/ua/news-2/250524/ (фото).

16. Окупаційні війська рф вразили 9 населених пунктів Донеччини, є постраждалі серед цивільного населення https://www.npu.gov.ua/news/politseiski-donechchyny-za-mynulu-dobu-zadokumentuvaly-17-atak-rosiian (фото).

17. У результаті ракетної атаки росії на Харків було вражено… склад феєрверків. Схоже на передчасний салют прийдешньої Перемоги. Але окупанти вже розказують, що знищили наш склад з боєприпасами https://twitter.com/XAPKIB/status/1612932193189257217 (відео).

18. Протягом минулої доби ворог не припиняв обстріли міст та селищ прикордонних районів Харківщини. Є руйнування https://www.npu.gov.ua/news/viiska-rf-vdaryly-z-reaktyvnoi-artylerii-po-kharkovu-politsiia-fiksuie-naslidky-obstriliv (фото).

19. Війська рф атакували перинатальний центр у Херсоні. Є поранені https://zmina.info/news/u-hersoni-pid-vorozhyj-obstril-potrapyv-perynatalnyj-czentr-postrazhdala-praczivnyczya/ (фото). Ворог також продовжує обстрілювати населенні пункти області https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-vidkryla-35-kryminalnykh-provadzhen-za-faktamy-voiennykh-zlochyniv-armii-rf-u-khersonskii-oblasti (фото).

20. Вночі ворог поцілив зі ствольної артилерії по містах Нікополь, Марганець та Червоногригорівській громаді на Дніпропетровщині. Є руйнування https://www.npu.gov.ua/news/politsiia-dnipropetrovshchyny-zbyraie-dokazy-voiennykh-zlochyniv-okupantiv-u-nikopolskomu-raioni (фото).

21. Російські військові поцілили по райцентрах і селах Пологівського та Василівського районів на Запоріжжі. Пошкоджень зазнали житлові будинки та інфраструктурні об’єкти https://www.npu.gov.ua/news/na-zaporizhzhi-politseiski-zadokumentuvaly-ponad-pivsotni-vorozhykh-udariv (фото).

22. Колаборант Ігор Димитрієв з Одеси (екс-депутат від партії Батьківщина) дав інтерв’ю, в якому визнав, що росія не допомогла Донбасу, а зруйнувала його https://youtu.be/ic46Ia5d8eA (відео).

23. У Соледарі вибухово зустрічаємо вагнерівців! https://twitter.com/small10space/status/1613155503277838339 (відео).

P.S. Сьогодні у Південному окружному військовому “суді” Ростова-на-Дону оголосили вирок політв’язням з Криму – Сервету Газієву, Джемілю Гафарову, Аліму Карімову, Сейрану Муртазі та Ерфану Османову. “Суддя” Валерій Опанасенко присудив кожному 13 років у колонії суворого режиму. Вирок політв’язні слухали в чорних футболках з гаслами: “Народженим у депортації помирати теж у депортації?”, “Іслам не дорівнює тероризму, стоп 205.5”, “Ліквідація всіх незгодних”, “Іслам проти терору та насильства, стоп 205.5”. Коли “суддя” оголосив вирок, Алім Карімов голосно вигукнув: “Після таких вироків ваша країна перетворюється на Північну Корею”. “Суд” негайно видалив його із зали… Дуже сподіваюся, що незабаром всі політв’язні повернуться додому, до своїх родин! А всі ці так звані судді і прокурори до кінця своїх нікчемних днів житимуть у страхіттях! https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1613116983469563907 (фото).

КРИМський бандерівець CrimeaUA1
Посилання на твіттер https://twitter.com/CrimeaUA1/status/1613193670056108033
Допомога блогу: Perfect Money U12305893 (долар), E13957568 (євро) https://crimeaua1.wordpress.com/2015/11/04/financehelp

Коментарі
  1. Доброго вечора, друзі! Бажаю всім гарного закінчення дня та перемоги над росією!

    Вподобано 30 people

  2. aacevpat коментує:

    Доброго дня шановні!
    Все буде УкраЇна!
    Слава ЗСУ!

    Вподобано 24 people

  3. Свiй Анатолiй... коментує:

    Хеллоу, хунтяни…🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀

    Вподобано 23 people

  4. Свiй Анатолiй... коментує:

    Сьогоднi 8 мiсяцiв, як нема з нами Влада….Свiтла память добрiй людинi…Ми всi сумуемо…..амiнь….

    Вподобано 22 people

    • Жанна коментує:

      Сумуємо за Владвером по всій Україні … так не вистачає його повідомлень, сповнених щирості, щемливої простоти й оригінального гумору. Хай Бог продовжить життя його жіночці (як він іі величав), тещі та всім, кого він любив…

      Вподобано 4 people

  5. Vova70 коментує:

    Скопійовано на vova70та прокоментовано:
    Всім привіт

    Вподобано 22 people

  6. Crimean коментує:

    Смерть російсько-фашистським загарбникам!

    «Президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив, що Варшава ухвалила рішення передати Києву “роту танків” Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Він додав, що Варшава сформує міжнародну коаліцію з постачання Leopard 2 і сама запропонує перші танки цього типу в межах цієї коаліції». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/11/7384424/
    «Уряд Великої Британії вперше підтвердив, що планує надати Україні танки». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/11/7384431/

    Вподобано 21 people

  7. Свiй Анатолiй... коментує:

    https://youtu.be/WQGthC-GutM….Україна буде бити дронами на 800 км. Росіяни заплутались у брехні про «взяття» Соледара…..Стерненко….

    Вподобано 5 people

  8. Україна forever коментує:

    Гарного вечора КБ та Хунтяни!

    Вподобано 23 people

  9. Свiй Анатолiй... коментує:

    https://youtu.be/C_1ZDH0n2m4…..”Где контракты!?” Путин в истерике из-за санкций. Экономика России разваливается

    Denis Kazanskyi

    Вподобано 4 people

  10. Crimean коментує:

    «Пакистанська судноплавна і брокерська фірма Project Shipping планує відправити 159 контейнерів з боєприпасами, призначеними для України, з порту Карачі до порту Гданська в Польщі в другій половині січня. Судно під назвою BBC Vesuvius перевозитиме снаряди калібру 155 мм, заряди для реактивних снарядів M4A2, запали M82 і підривники PDM. Натомість Пакистан може отримати українську допомогу в модернізації своїх вертольотів Мі-17». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/10/7384322/

    Вподобано 19 people

  11. viktoriya64 коментує:

    Всіх обіймаю!

    Вподобано 22 people

  12. Crimean коментує:

    «Державний концерн “Укроборонпром” повідомив, що налагодив серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів на потужностях однієї з країн-членів НАТО. Удосконалена Укроборонпромом міна є у рази кращою за штатну». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/11/7384422/

    Вподобано 20 people

  13. Свiй Анатолiй... коментує:

    https://youtu.be/iAS43OMlpc0…..🔥Кадыров ЗАНЕРВНИЧАЛ, путин вернул ВРАГА Пригожина, Патрушеву дали новые ТЕМНИКИ @AlexGoncharenko

    Вподобано 2 people

  14. jontravoltenko коментує:

    Добривечір вельмишановним снігуроїдам!

    Вподобано 18 people

  15. Свiй Анатолiй... коментує:

    https://youtu.be/gS1W-c7qetc……История получила продолжение: полковник Вдовин рассказал о вернувшихся из Макеевки мобиках….Роман Цимбалюк….

    Вподобано 6 people

  16. Nataliya Lipova коментує:

    Скопійовано на Україна-моя країна!та прокоментовано:
    Вітання від слобожанської бандерівки! ❤️🖤

    Вподобано 20 people

  17. viktoriya64 коментує:

    По п.11. На 2 км шляху нарахувала близько 15 шт. такого лайна

    Вподобано 11 people

  18. Віталій коментує:

    Добривечір Шановні!
    Дещо про ворожу “вжоппозицію”… 🙂

    …”Саме про це думають усі ці Навальні, Чичваркіни, Собчаки. Вони нам кажуть, що Росія має вистояти, а Путін піти. Вони, як і Путін, нас лякають. Усі не очікували, що вийде цікава драма. Путін напав на нас, сказав, що з’їсть за три дні, — нічого не вийшло, потім, коли ми пішли в атаку на Київщині, а потім і на Харківщині, Херсонщині, він почав лякати ядерною зброєю, а зараз його люди погрожують розпадом, тобто від погроз ядерною зброєю до того, що вони розваляться, пройшов дуже короткий час. І це говорить про їхню слабкість, безсилля щось зробити. Єдине, на що вони здатні, — погрожувати міфічними фейками”

    https://focus.ua/uk/world/544871-rossiyskaya-oppoziciya-boitsya-raspada-rossii-i-hochet-sohranit-krym-ne-menshe-chem-putin-ekspert

    Вподобано 10 people

  19. Віталій коментує:

    Кажуть, що лиса паскуда “армагандон” вже не при посаді! 🙂
    Сирійські рецепти армагандонії не працюють! 🙂
    Всеруться падли!

    Вподобано 6 people

  20. jontravoltenko коментує:

    Єдиний телемарафон вже себе ізжив: https://newsua.one/news-soc/77690.html

    Вподобано 6 people

  21. jontravoltenko коментує:

    “Спасибо, что от мужа освободили. Четьірех детей дальше сама воспитьівать буду” https://youtu.be/4i0lTaQ7m5A

    Вподобано 8 people

  22. SkifDn коментує:

    Доброго вечора, шановні! Дякую КБ за дайджест!

    Вподобано 14 people

  23. SkifDn коментує:

    Щодо пертурбацій у командувані армії русні сподобався ось такий коментар:

    Надо же, какие поразительные назначения!

    Генерала Герасимова командующим группировки РОВ, а Суровикина понизили до уровня “зама”.

    Произошло сие знаменательное событие на фоне назначения Лапина и рефлексии Пригожина на Соледар.

    На первый взгляд просто очередная перестановка…

    Перестановка, от которой результат не поменяется, ведь всей этой своре некомпетентных лампасников суждено так или иначе стать генералами поражения, но интересно в происходящем другое.

    Напомню, что Лапин не так давно был главной девочкой для информационного битья со стороны Пригожина и каДырова.

    В свою очередь, Суровикина чуть ли не на руках носили пропагандистские ресурсы, особенно те, которые до того превозносили “героичность” и “профессионализм” каДыровцев, а сейчас бесстыдно рефлексируют на пригожинских зеков. Сам же Суровикин всегда был в хорошем контакте с петушиным генералом.

    То есть, мы можем разглядеть очень интересное трио Пригожин-Суровикин-Кадыров, которое вызвано не результатом внутренней симпатии или давней дружбы, а прямой зависимостью от курирующей ими фирмы с адресом на Лубянке. Покровительство ФСБ этой троице, если кому было неизвестно, то вуаля.

    Пригожин возглавляет гибридный силовой филиал ФСБ, за счёт которого Лубянка перехватила инициативу зарубежных гибридных операций у Гризодубовой. Кадыров через Росгвардию в жёсткой зависимости от ФСБ. А Суровикин и вовсе – фэсовский генерал в стане кирзачей.

    Однако фэсовский пул, давивший на Сергея Шойгу и общую группу кирзачей, стал терять доверие и авторитет. Да, они на фоне позорных провалов РОВ в Украине нещадно критиковали Шрйгу и Ко, продвигая свои нарративы и добиваясь привилегий в виде личных плацдармов в Украине.

    Ведь именно благодаря такому прессингу на мо рф Пригожин получил возможность настолько развернуть деятельность ЧВК “Вагнер”, а затем ещё и вовсе выйти из тени, при этом не продемонстрировав абсолютно никакой эффективности. Доверия не оправдал? Пока рано об этом, но уже можно.

    В командование РОВ возвращается старая дуб-дерево команда, которая критически не изменит ситуацию в зоне боевых действий, а вот на внутренней арене и даже немного глубже, могут произойти очень неприятные изменения для лубянковской группы. И Суровикин – зам, а Лапин снова при деле – это начало.

    Пригожин, например, после бессмысленной мясорубки под Соледаром и вовсе сейчас должен канализационный люк на пятой точке припаять, а Кадыров… А Кадыров, что? Дон-донить ему не запретишь, а на большее он, как показал февраль-март, не способен. Потому, в отличие от Пригожина, наименьшая забота.

    https://t.me/zloyodessit/18018

    Вподобано 7 people

  24. olmik коментує:

    Тіки шо годину говорив із сестрою. Вона категорично ЗА те, щоб українську перевести на латиницю. Я категорично проти.
    Її основний аргумент, що так ми будемо далі від московитів…
    Я теж хочу бути якнайдалі від кацапні, але на латиницю не згоден.
    …………..
    Доброго здоров’ячка всім бандерівцям.
    Москалям – земля бетоном!!!

    Вподобано 11 people

    • SkifDn коментує:

      А навіщо на латиницю? Кирилиця – то є наше. Не бачу сенсу. Той, хто вивчив рідну мову – вже далеко від русні. Вони її (мову) і так не розуміють. Натомість я, наприклад, можу розуміти білорусів, поляків (якщо текст не дуже складний), чехів (з труднощами, але ж). І латиниця тут не перешкода.

      Вподобано 9 people

    • Crimean коментує:

      З латиницею буде, зокрема, така проблема: якщо використовувати лише стандартні латинські літери, то кириличне «щ» будете передаватися аж чотирма латинськими літерами: shch.
      Є цікава альтернативна пропозиція: користуватися алфавітом, який відрізняється і від латиниці, і від російської кирилиці. Див.: https://abetkarutenia.com.ua/

      Вподобано 8 people

    • Віталій коментує:

      Краще вже москалів перевести на мандариницю, китайців багато, вчителів вистачить! 🙂

      Вподобано 4 people

  25. Саша коментує:

    Доброї ночі. Від Херсона – першу половину в зуби отримали лапті. Від Соледара – отримають печію в точці Ж )під хвостом).

    Вподобано 12 people

  26. PP коментує:

    Dobrý večer/ránko přátelé!

    Премиер министр моей страны лично подписал ствол. Среди поставок HIMARS, Bradley, AMX-10RC и прочих дальших систем в настоящие дни, такой случай пройдёт незаметно…

    Всё таки ми с Вами.
    Za naši i Vaši svobodu.

    И чтобы мне содержать своё: запоём? 😉
    Державна прикордонна служба України сделала ролик, давным давно летом прошлого года, играют Коломийку про москалів. Её припев странно прост: Ať jsi mrtvý nebo ztracen, dvakrát neumřeš.

    Bijte je, na množství nehleďte

    Váš Pepík

    Вподобано 11 people

  27. Канетти коментує:

    Скопійовано на yuliyalazareva70.

    Вподобано 9 people

  28. Vova70 коментує:

    В 3.10 два прильоти.
    Внаслідок нічної ракетної атаки ворога в одному з районів Запоріжжя ушкодження отримали приватні житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Обсяг шкоди встановлюється, на місці працюють усі екстрені служби. За попередніми даними, всі люди цілі. Також виявлено уламок ворожої ракети.
    Старух О.

    Вподобано 5 people

  29. Crimean коментує:

    Смерть російсько-фашистським загарбникам!

    Загальні бойові втрати РФ із 24.02.22 по 12.01.23 орієнтовно склали:
    • особового складу ‒ близько 113 990 (+430) осіб ліквідовано,
    • танків ‒ 3 094 (+0) од,
    • бойових броньованих машин ‒ 6 159 (+0) од,
    • артилерійських систем – 2 082 (+4) од,
    • РСЗВ – 437 (+0) од,
    • засоби ППО ‒ 218 (+1) од,
    • літаків – 285 (+0) од,
    • гелікоптерів – 276 (+1) од,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1 865 (+3),
    • крилаті ракети ‒ 723 (+0),
    • кораблі /катери ‒ 17 (+0) од,
    • автомобільної техніки та автоцистерн – 4 826 (+0) од,
    • спеціальна техніка ‒ 184 (+0). Дані уточнюються. https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/12/7384500/

    Вподобано 10 people

  30. Crimean коментує:

    «Більше сотні росіян разом вирушили в пекло в районі Соледару. Це сталося завдяки злагодженій роботі воїнів ССО, артилеристів, ракетників. Скупчення противника на кількох ділянках виявили оператори Сил спеціальних операцій. По ворогу було скеровано артилерію, також на одній з ділянок було застосовано тактичний ракетний комплекс “Точка-У”. У результаті цих кількох ударів підтверджено знищення більше 100 окупантів, 2 кулеметних розрахунки та 2 мінометних». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/12/7384496/

    Вподобано 7 people

  31. Crimean коментує:

    «У тимчасово окупованому Криму оголошено набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній “Щит” та “Русич”. Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, у пріоритеті офіцери. Щоб хоч якось зацікавити, потенційним кандидатам обіцяють високе грошове утримання, а також, що їх нібито не будуть залучати до бойових дій на території України». https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/12/7384493/

    Вподобано 6 people

  32. larisochkaMиколаїв коментує:

    “Утром 12 января 2023 года подразделениями зенитных ракетных войск Воздушных Сил ВС Украины на восточном направлении уничтожен российский штурмовик Су-25, а на Юге страны – БПЛА оперативно-тактического уровня «Орлан-10», сообщили в Воздушных силах ВСУ.”

    Вподобано 6 people

  33. Віталій коментує:

    В Україну прибуло 10 тимчасових мостів від Норвегії.
    Ще в грудні Норвегія заявляла про намір передати мости, щоб допомогти відновити зруйновану інфраструктуру. Оголошена вартість допомоги становила 30 мільйонів норвезьких крон.
    Мости являють собою тимчасові, але міцні конструкції, здатні витримати важку техніку. Їх ставитимуть насамперед на звільнених територіях, замість мостів, які зруйнувала Росія.
    Норвегія стала третьою країною, яка передала в Україну гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури.
    https://socportal.info/ua/news/v-ukrainu-pribylo-10-vremennykh-mostov-ot-norvegii/

    Takk Norge! 🙂

    Вподобано 5 people

  34. Віталій коментує:

    Кораблі та підводні човни ВМФ росії масово покинули базу в Новоросійську.

    Вчора, 11 січня, кораблі флоту рф залишили порт Новоросійськ через загрозу з боку ЗСУ. Зокрема, росія відвела найбільший десантний корабель Чорноморського флоту «Пьотр Моргунов» і три підводні човни класу Improved-Kilo. Наразі на базі залишилось лише кілька військових і допоміжних суден, повідомляють Naval News.

    https://usm.media/korabli-rf-vtikayut-z-novorosijska/

    Вподобано 5 people

  35. Свiй Анатолiй... коментує:

    Хеллоу, хунтяни…🐱‍🚀🐱‍🚀🐱‍🚀

    https://youtu.be/zQit_SvAiMk….Скабєєву перекосило від новин. Польща дає нам танки, Шойгу знімає Суровікіна…..Стерненко….

    Вподобано 3 people

  36. Свiй Анатолiй... коментує:

    https://youtu.be/wSUCz2u4L4o……🔥СВИТАН: В Бахмуте и Соледаре ИЗМЕНЕНИЯ / Где Путин готовит наступление? /Контрудар возле Кременной

    Вподобано 2 people

Залишити коментар